Liukastelua

Säät ovat vaihdelleet enemmän kuin laki sallii 🙂 Nyt on ollut liukasta tai erittäin liukasta, on ollut jäätä, lunta jäätynyttä lunta, vettä sekä hiekoitussoraa. Kaikki nämä aiheuttavat koirilla vaikeuksia liikkua rennosti ja vapautuneesti, joten lihashuolto keskellä liukkaimpia kelejä tulee varmasti enemmän kuin tarpeeseen. HierontaHubin koirille tarkoitettu juoksumatto palvelee käyttäjiä Koiraurheilukeskus SAVOn tiloissa – itsenäiseen käyttöön tai ohjaajan kanssa.

Koirasi selkä, jalat ja kaula ovat todennäköisesti talven äkillisten säävaihtelujen jälkeen erittäin kireät. Liukastelun aiheuttamat (mikro)revähdykset aiheuttavat ikäviä kiputiloja ja johtavat isompiinkin revähdyksiin tai venähdyksiin. Mikäli koira ontuu kaatumisen jälkeen selvästi – laita kylmää mahdollisimman pian venähdyskohtaan ja laita koira lepoon. Jos ontuminen jatkuu pidempään, käytä koira joko lihashuollossa tai lääkärillä. Ontuminen mennee ohi levolla ja tulehduskipulääkkeellä jonka jälkeen on hyvä hoidattaa lihas kuntoon esimerkiksi hellällä fasciavenyttelytekniikalla (O.T.E. hieronta) sekä laser-käsittelyllä.

Mikäli lihaksisto tuntuu menevän aina vaan jumiin, liike on lyhyttä ja “nykivää”, kannattaa koiran ranka ja nivelet hoidattaa kivuttomalla jäsenkorjaustekniikalla. Jäsenkorjauksessa avataan vähän kireimpiä lihaksia, käydään koiran nikamat ja nivelet läpi hellävaraisesti ja avataan sieltä mahdollisesti löytyviä (fasetti)lukkoja.

Perushieronta kannattaa tehdä säännöllisesti olipa koiran aktiivisuustaso mikä tahansa. Mikäli koirasi harrastaa vetolajeja, agilityä tai muuta raskasta liikuntaa talvella suosittelen noin 4-6 viikon välein tehtävää lihashuoltoa. Talveen ajoittuva kisakausi tuo rytmitystä treeni- ja lihashuoltorytmiin ja hoitotapoihin. Pystyn tarjoamaan hyvin laajan lihashuoltopaketin kuntoutuksesta kisakoiran lihashuoltoon. Käy tutustumassa sivuillani ja ota yhteyttä, mikäli haluat lisätietoja!